Oprichting Marokkaanse school steeds dichterbij

De plannen voor een Marokkaanse school in Antwerpen worden steeds concreter. Vandaag beslist de Federatie van Marokkaanse Verenigingen (FMV) of de plannen echt zullen worden doorgevoerd, om volgend jaar met een eigen school te kunnen starten.

jrosquin

De plannen sluimerden al enkele jaren, maar kwamen in een stroomversnelling nadat het Gemeenschapsonderwijs besliste om de hoofddoek te verbieden binnen de schoolmuren.

"Onze plannen zijn nu voor vijftig tot zestig procent klaar", aldus FMV-voorzitter Mohamed Chakkar in De Standaard. Die plannen zouden los staan van het onderwijs dat de radicale Antwerpse imam Nordine Taouil organiseert voor de leerlingen van de Antwerpse athenea.

Geen religieuze kwestie

Hoewel de plannen pas echt goed vorm kregen na de invoering van het hoofddoekenverbod ontkent Chakkar dat daar de hoofdreden van de oprichting van een eigen school ligt. "Dit is geen religieuze kwestie. Onze plannen hebben een pedagogische intentie."

"Het Vlaamse onderwijs faalt. Internationale studies tonen aan dat de achterstand van allochtone leerlingen nergens zo groot is als in Vlaanderen", gaat Chakkar verder.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio