Benoeming eurocommissaris Karel De Gucht goedgekeurd

Benoeming eurocommissaris Karel De Gucht goedgekeurd

Benoeming eurocommissaris Karel De Gucht goedgekeurd

Print
Het Europees Parlement keurde maandag de benoeming van Karel De Gucht tot eurocommissaris goed met 385 stemmen voor, 53 tegen en 34 onthoudingen.

Europarlementariërs hebben in Straatsburg de benoeming van de Belgische, Poolse en Litouwse kandidaat-commissarissen goedgekeurd voor de resterende duur van de ambtstermijn van de huidige Commissie.

Karel De Gucht, de Belgische commissaris, bevoegd voor ontwikkelingssamenwerking en humanitaire hulp, werd met 385 stemmen vóór, 53 stemmen tegen en 34 onthoudingen goedgekeurd.

Algirdas Šemeta, de Litouwse commissaris voor financiële planning en begroting, werd met 347 stemmen vóór, 47 tegen en 67 onthoudingen benoemd.

Pawel Samecki, de Poolse commissaris die verantwoordelijk zal zijn voor regionaal beleid, werd met 360 stemmen vóór, 80 tegen en 34 onthoudingen goedgekeurd.

Verscheidene fracties hadden een motie voor uitstel van de stemming van woensdag over de commissievoorzitter ingediend, die met 248 tegen 135 stemmen (en 14 onthoudingen) verworpen werd.

Nu in het nieuws