Personeel operatiekwartier Middelheimziekenhuis staakt

Personeel operatiekwartier Middelheimziekenhuis staakt

Personeel operatiekwartier Middelheimziekenhuis staakt

Print
Antwerpen - Dinsdag legt het personeel van het operatiekwartier van het Middelheimziekenhuis het werk neer. Er wordt een minimum dienstverlening gegarandeerd, maar een aantal voor morgen geplande ingrepen wordt uitgesteld.

"Het operatiekwartier kampt al geruime tijd met een aanhoudend tekort aan verpleegkundigen, overuren en hoge werkdruk", weet Olivier Remy, secretaris van LBC-NVK. "Sinds begin augustus wordt door het personeel een oplossing gevraagd."

Akkoord

Vorige week werd er een akkoord bereikt tussen de directie, de werknemers en de artsen. "In dit akkoord staat dat een betere werkorganisatie zal worden nagestreefd met meer ondersteuning door verzorgenden en dat er geen bijkomende initiatieven zouden genomen worden die de werkdruk kunnen verhogen."

"Vandaag werd dat akkoord doorkruist door het initiatief van een aantal artsen om een extra operatiezaal voor urgente gyneacologie te openen in het Middelheimziekenhuis. Het personeel voor die zaal zou moeten komen van de bestaande en reeds overwerkte ploeg verpleegkundigen", luidt het.

Staking

Voor het betrokken personeel was dit de spreekwoordelijke druppel. "Omdat de directie terugkomt op het akkoord van 7 september heeft het personeel beslist morgen voor 24 uur te staken. Wij vragen dat het akkoord wordt gerespecteerd."

"Al het ZNA-personeel is steeds blijven werken in moeilijke omstandigheden. Slechte communicatie tussen de ZNA directie en de geneesheren leiden tot deze situatie waarvan patiënten én personeel het slachtoffer zijn."

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio