Magna: "Alleen Opel Antwerpen gaat dicht"

Magna: Alleen Opel Antwerpen gaat dicht

Magna: "Alleen Opel Antwerpen gaat dicht"

Print
"Wij zullen maar één fabriek sluiten, namelijk Opel Antwerpen", dat zei Magna-topman Siegfried Wolf maandagnamiddag volgens het persbureau DPA en Financial Times Deutschland tijdens de voorstelling van het autosalon van Frankfurt. Eerder liet Wolf nog weten "naar alternatieven te zoeken voor de vestiging in Antwerpen".

Het bericht wordt alleen via DPA en de FTD verspreid, niet via andere persagentschappen. Die houden het er nog op dat Wolf verwees naar het originele plan, waarbij voor Antwerpen zou worden gezocht naar alternatieven zoals derde partijen die er auto's wilden bouwen.

Overname

Magna bereikte vorige week een akkoord met General Motors, het Amerikaanse moederbedrijf van Opel/Vauxhall. De Canadees-Oostenrijkse producent van auto-onderdelen Magna en de Russische financiële instelling Sberbank nemen een belang van 55 procent in Opel. GM houdt 35 procent van de autobouwer in handen, terwijl het personeel een belang van 10 procent krijgt.

John Smith, de hoofdonderhandelaar van General Motors, verklaarde toen dat de Opel-fabriek in Antwerpen moet afslanken en op termijn wellicht gesloten wordt.

Peeters

Volgens Vlaams minister-president Kris Peeters zitten zijn regering en de sociale partners op dezelfde lijn over de Opel-fabriek in Antwerpen. Peeters bespreekt het dossier woensdagnamiddag met Europees commissaris Neelie Kroes, die bevoegd is voor het concurrentiebeleid.

.

Nu in het nieuws