Ploegmaten houden minuut stilte voor Jari

Nijlen - De voetbalvrienden van de verongelukte Jari Van de Keybus uit Nijlen hebben dit weekend een minuut stilte gehouden voor de jongen.

Jari Van de Keybus (12) uit Kessel werd vrijdag op de Bouwelsesteenweg aangereden door een auto en overleed ter plaatse. Hij had vrijdag als een van de eerste leerlingen de schoolpoorten van het GITO uitgefietst en reed, met de handen wuivend, de gevaarlijke Bouwelsesteenweg over. Een autobestuurster, die geen schuld treft, kon de jongen niet meer ontwijken.

Het gezin kreeg hulp van alle familieleden om de klap te verwerken. Jari was niet het enige kind. Hij had nog twee halfbroers. De dood van Jari was zaterdag nog een druk besproken item in de gemeente. “Het was een lieve, speelse en goedgeluimde jongen”, zeggen buren.

Ook bij KFC Nijlen, de ploeg waar Jari een zevental jaren bij heeft gespeeld, reageerde men ontdaan op het overlijden. “Jari was vorig seizoen gestopt”, zegt jeugdcoördinator Sven Roelants. “Hij had andere interesses gekregen. Ook zijn vader was hier geen onbekende, want hij is hier enkele jaren jeugdtrainer geweest en zat ook een tijd in het jeugdbestuur."

"De kadetten, de jongens met wie Jari heeft gespeeld, waren onder de indruk. Ze wisten dat Jari aangereden was, maar dachten dat de verwondingen wel meevielen. Toen we hen op de vrijdagtraining het slechte nieuws brachten, reageerden ze ontzet. We hebben voor al onze wedstrijden een minuut stilte gehouden.”

De uitvaartplechtigheid voor Jari Van de Keybus vindt op 17 september plaats om 10u in de Sint-Lambertuskerk in Kessel (Nijlen).

De twaalf klasgenootjes, een vertrouwensleerkracht en de klasleraar in zijn school GITO in Nijlen worden vandaag opgevangen door iemand van slachtofferhulp.

LDN, GIVL

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio