Scouts openen nieuwe basis

Scouts openen nieuwe basis

Scouts openen nieuwe basis

Mechelen - De 280 scouts van Sint- Godelieve hebben zaterdag hun nieuwe lokalen in gebruik genomen. De samenwerking met de leerlingen van TSM maakt de bouw tot een uniek project.

De nieuwbouw voor de scouts heeft een lange weg afgelegd. “We hadden tien jaar geleden een vage droom”, vertelt Dirk Kops, voorzitter van het bouwcomité. “Maar we vonden toch een kliekje koppigaards om die droom in plannen om te zetten. Het was een engagement voor jaren en een unieke samenwerking."

"De jongens van het vijfde en zesde jaar bouw van de Technische Scholen Mechelen deden hier gedurende 1,5 jaar praktijkervaring op. We kregen ook veel steun van de werkploeg, plaatselijke zelfstandigen en bedrijven.”

Ook Vlaams minister van Onderwijs en Jeugd Pascal Smet (sp.a), gedeputeerde van Jeugd Monique Swinnen (CD&V) en de Boortmeerbeekse schepen van Jeugd Steven Pype (CD&V) waren zaterdag aanwezig om de nieuwbouw in te wijden. “De jeugdbeweging is een prachtige ervaring die best wat subsidiegeld mag kosten”, klonk het.

De moderne nieuwbouw met een mooie architectuur en veel glas steekt fel af tegen de aftandse voorloper in betonplaten die dertig meter verderop staat. De lokalen beantwoorden aan de recentste normen voor toegankelijkheid, zodat ook mindervaliden er gebruik van kunnen maken. Het hele project heeft in totaal 350.000 euro gekost. wanneer de omgeving een opfrisbeurt krijgt, wordt ook het oude lokaal gesloopt.

Het domein wordt vanaf 2010 ook verhuurd. Jeugdverenigingen, maar ook scholen en verenigingen, kunnen er tijdens de weekdagen van gebruikmaken als uitvalbasis voor een ontdekkingstocht in de Dijlevallei.

Juliaan DELEEBEECK

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio