Middenstand vindt heraangelegde Dorpsstraat mooi en veilig

Middenstand vindt heraangelegde Dorpsstraat mooi en veilig

Middenstand vindt heraangelegde Dorpsstraat mooi en veilig

Print
Kapellen - Fase één zit er op. Fase twee van de grondige facelift van Kapellen-centrum start vandaag. Gazet van Antwerpen polste alvast de middenstanders in het heraanlegde deel van de as Dorpsstraat/Kapelsestraat.

De heraanleg van de Dorpsstraat tussen het grote centrumkruispunt en de Kerkstraat is, op enkele details na, afgerond. Toch reageren de handelaars enigszins verdeeld op de voorbije werfsituatie én op het uiteindelijke resultaat.

De werkzaamheden

“Niet veel last gehad van de heraanleg”, stelt Désirée Moonen, bazin van brasserie De Kluis. “Alleen de laatste weken, toen passage moeilijk was, was het iets minder. Maar veel klanten weten dat we een achteringang hebben.”

”Ja, dat viel goed mee”, reageert ook Lisbet Jeurissen van de gelijknamige optiek. ”We hebben dat een beetje gevoeld, maar over het algemeen komen mensen hier vrij gericht naartoe.”

“Er werd heel vlot gewerkt. Wij hebben er eigenlijk niets van ondervonden. Ik had vijf dagen mul zand voor de deur, maar toen was het juist zo heet. Dat gaf een strandgevoel bij de klanten”, lacht Eve Meuris van parfumerie Aura.

Annemie De Winter van Nausikaa - haar kledingwinkel bevindt zich pakweg in het midden van het heraangelegde deel - is wel negatief. ”Het was een ramp. Ik zeg niet dat er niet werd doorgewerkt, maar er waren amper voorbijgangers. Wij zagen weinig klanten. We geraakten ook zelf bijna niet aan onze winkel. Ik ben zeker blij dat de straat opnieuw open is. Afwachten wat het geeft als ze aan het kruispunt beginnen.”

Het resultaat

“Ik vind het heel mooi”, opent Moonen. “Alleen is de rijbaan wel smal. Afwachten wat dat wordt bij het lossen van vrachtwagens.” “Mooi. Of het praktisch is moeten we nog zien”, lacht Jeurissen. “Voor de fietsers is het alleszins veiliger. Dat was hier vroeger niet te doen.”

Ook Meuris is tevreden met het resultaat. “De rijbaan lijkt wel vrij smal, maar dat is precies beter. Beter dan vroeger alleszins, zeker ook omdat auto’s nu minstens twee meter van de gevels wegblijven.”

Christophe MATTHIJSSENS

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio