Proces over locatie nieuw ziekenhuis ZNA

Antwerpen - ZNA wil het nieuwe ziekenhuis niet aan de Noorderlaan.

Antwerpen wil een nieuw centrumziekenhuis ter vervanging van het verouderde Stuivenberg. Daarom is een aanbesteding uitgeschreven, waarvoor acht bouwondernemingen zich meldden. Een jury selecteerde daaruit twee locaties: de Slachthuislaan en het Eilandje (tussen het Kempisch Dok en Park Spoor Noord).

Een van de afgewezen kandidaten, bouwonderneming Vooruitzicht, is naar de rechter gestapt. Het bedrijf wil een ziekenhuis bouwen aan de Noorderlaan, bij de Michiganstraat op de Luchtbal. Maar ZNA (de koepel van de Antwerpse ziekenhuizen) vindt die locatie niet geschikt.

ZNA wil dat het nieuwe ziekenhuis dichter bij het stadscentrum komt, zodat er een ideale spreiding is van de drie grote ziekenhuizen: Jan Palfijn (noord), Middelheim (zuid) en het nieuwe centrumziekenhuis.

Vooruitzicht is het niet eens met de argumentatie van ZNA. De rechter doet een uitspraak op 22 september. Het stadsbestuur wacht af. “Onze voorkeur hangt af van de beslissing van de rechter en van minister van Welzijn Jo Vandeurzen”, zegt sp.aschepen Monica De Coninck.

LM

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio