Eerste eetcafé op Damplein

Eerste eetcafé op Damplein

Eerste eetcafé op Damplein

Print
Antwerpen - Voor een pint kan je aan de Dam terecht in de volkscafés. Je knorrende maag leg je het zwijgen op met een zak friet. Binnenkort kan je er eindelijk ook terecht voor een originele snacks.

In een stokoud pand aan het Damplein treffen we twee jongedames in druk overleg met een team binnenhuisdesigners. Het is hun missie een vervallen frituur om te toveren tot eetcafé Caravan. Om de openingsdatum van 31 oktober te halen, moet er nog stevig worden doorgewerkt.

De weg van zaakvoerders Griet Dupont (32) en Maaike Pereira Martins (27) verliep tot nu toe niet over rozen. Om hun startkapitaal bijeen te krijgen, klopten ze aan bij liefst dertien banken. Overal was het antwoord: njet.

“We hebben weinig geld en geen eigendom”, vertelt Griet. “We kunnen dus niks in onderpand geven. Om toch onze centen bijeen te krijgen, leenden we bij vrienden en familie. Op 2 oktober organiseren we een benefietavond.”

Dat het eerste Damse eetcafé geen strak, duur interieur zal hebben, staat vast. Het krappe budget heeft daar zeker wat mee te maken. Maar de eigenaressen hebben een plan om dit creatief op te lossen.

Het Damplein roept bij velen nog het beeld op van een verloederde buurt met vooroorlogse magazijnen en kasseien. Volgens Maaike is dat passé: “We zien toekomst. De Artesis Hogeschool is niet veraf. Bovendien zijn hier de laatste jaren veel jonge gezinnen komen wonen.”

Voor een uitgebreid gangendiner kan je hier blijkbaar niet terecht. “We zijn open van 10 tot 21u. Op vrijdag doen we er enkele uurtjes bij: tot 23u.”, legt Maaike uit. “Op onze kaart staan eenvoudige, maar originele lunchgerechten. Het zal een mix zijn van dagverse, zelfbereide salades, pasta’s, tapa’s en vlapa’s, Vlaamse tapa’s.”

Nog leuk om weten is dat Griet en Maaike plannen hebben om tijdens de zomermaanden picknickmanden te verhuren voor een hap in het nabijgelegen Park Spoor Noord.

Ellen BOGAERT

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio