Duo en trio overvallen krantenwinkels

Borgerhout - Met een kwartier verschil werden zaterdagmiddag twee Antwerpse krantenwinkels overvallen. Op de Luchtbal ging het om drie daders met een auto, in Borgerhout om een tweetal op de fiets.

Twee mannen stapten zaterdag rond 12.30u een krantenwinkel aan de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout binnen. Ze dreigden met een vuurwapen en een mes en eisten de inhoud van de kassa. Op het ogenblik van de hold-up waren de 51-jarige uitbaatster en haar echtgenoot aanwezig.

De uitbaatster raakte in het tumult lichtgewond door een slag, maar ze had geen verdere medische verzorging nodig. De overvallers kozen met het geld het hazenpad richting Joe Englishstraat, op de fiets.

Een kwartiertje later, om 12.45u, had een dagbladhandel aan de Canadalaan op de Luchtbal prijs. Daar ging het om drie gemaskerde en gewapende overvallers. De ene bedreigde de 59-jarige uitbaatster met een revolver en een mes. Zijn kompanen roofden ondertussen de kassa leeg. Verder namen ze ook een gsm, een draagbaar telefoontoestel en enkele pakjes sigaretten mee.

Daarna knevelden ze de uitbaatster met de draad van telefoonlader. De vrouw had zich al snel bevrijd want zag de daders nog vluchten in een lichtgrijs voertuig, richting Noorderlaan.

CM

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio