Graffitiartiesten treffen elkaar in Park Spoor Noord

Graffitiartiesten treffen elkaar in Park Spoor Noord

Graffitiartiesten treffen elkaar in Park Spoor Noord

Print
Antwerpen - Het graffitifestival Can !t in Park Spoor Noord verzamelde de afgelopen vier dagen 60 artiesten uit alle hoeken van Europa en ver daarbuiten. De Spanjaard Belin behoorde tot de uitblinkers.

“We halen de kunstenaars die we sympathiek vinden gewoon naar Antwerpen”, zegt initiatiefnemer Bram De Ceurt. “Zelf ga ik een viertal keer per jaar naar internationale graffiti-events. Ik nodig mijn vrienden daar uit om naar Antwerpen te komen”, zegt Bram.

Hij organiseerde met Arno Arnouts de tweede editie van Can !t. Vorig jaar vond dat festival in jongerencentrum Kavka plaats. Ditmaal vormden de pilaren van de brug aan de Noorderlaan, in Park Spoor Noord, de scène voor zestig alternatieve beeldkunstenaars, amateurs en profs.

Topwerk is dat van de Spaanse graffitiartiest Belin van Factory 311, die graffiti en multimedia in zijn werk combineert. Hij spoot op de brug een indrukwekkend zelfportret, volgens een bijna fotoexacte techniek. Zijn gebit is volledig correct weergegeven, afgekapte snijtand incluis. Twee poten onder de brug vormen zijn ledematen.

Belin geniet van de locatie voor zijn werk. “De skateramp hiernaast past echt in het geheel. De sfeer zit hier prima.”

Johan DE CROM

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio