Notelaar grote overwinnaar bloemencorso

Notelaar grote overwinnaar bloemencorso

Notelaar grote overwinnaar bloemencorso

Print
Wuustwezel - Zondag trok de alom bekende bloemencorso weer door de straten van Loenhout. Buurtschap Notelaar werd met de mooiste corsowagen, prijs van het publiek en prijs van het kind als grote overwinnaar uitgeroepen van deze ondertussen al 58ste editie.

Duizenden toeschouwers kwamen weer naar het dorpscentrum afgezakt om de in totaal dertig bloemenwagens te bewonderen.

De corsostoet werd op gang getrokken door fanfare St-Lucia, met in hun kielzog de tien kleinere kinderwagens. ’t Vissershoekje ging met de eer en de eerste prijs lopen met hun knappe Finding Nemo-wagen.

Zuidhoek Jeugd

Na een passage van drumfanfare Altesa waren de juniorwagens aan de beurt. Uit de zeven wagens koos de jury de flowerpowerbus Back to the 60’s van Zuidhoek Jeugd als winnaar.

Na een optreden van harmonie De Heidegalm was het tijd voor het straffere werk met de grote corsowagens. De dertien indrukwekkende bloemenwagens maakten duidelijk indruk op het publiek en de jury.

Duidelijke winnaar

Buurtschap Notelaar stak er duidelijk bovenuit en kaapte naast de eerste prijs en de felbegeerde beker ook de prijs van het publiek én de prijs van het kind weg. De winnende wagen Bestiarii beeldde een gevecht uit tussen een Romeinse gladiator met speer en een wilde leeuw.

Het ontwerp was van Rob Van den Muysenbergh. Hiermee behaalde De Notelaar voor de tiende keer op rij een plaats in de top drie.

An VAN DEN OUWELANT

www.bloemencorsoloenhout.be
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio