Schotenaar crasht met auto van 250.000 euro

Schoten - Mogelijk bij een straatrace crashte zondagochtend een Lamborghini op het viaduct aan het Antwerpse park Spoor Noord. Joris Goodlife Eeckhout (36) uit Schoten overleed later die morgen.

Een gele Lamborghini Murcielago, minstens 250.000 euro waard, ging zondagmorgen rond 6.15u uit de bocht van het viaduct aan park Spoor Noord in Antwerpen. De bolide knalde staduitwaarts tussen de Leien en de Noorderlaan tegen de betonnen boordstenen en een verlichtingspaal en kwam tot stilstand op zijn dak. “Het ongeval gebeurde met een hoge snelheid”, stelt de Antwerpse politie.

Bij het ongeval werd de bestuurder - Joris Eeckhout, 36 jaar, uit Schoten - uit de Lamborghini geslingerd. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis. Daar bezweek hij rond 8u aan zijn verwondingen. Bij de crash raakte ook een Mercedes betrokken. De bestuurder bleef ongedeerd.

Straatrace

De precieze omstandigheden van het dodelijke ongeval zijn nog onduidelijk, maar mogelijk nam het slachtoffer deel aan een straatrace. Noch het parket, noch de politie willen zich daarover uitspreken. Het wrak van de Lamborghini en ook de Mercedes werden in beslag genomen voor verder onderzoek. De Noorderlaan bleef zondagmorgen staduitwaarts tot 10.30u afgesloten.

De overleden bestuurder Joris Eeckhout, ook bekend als Joris Goodlife, is alleszins helemaal niet onbesproken/ onbekend, blijkt op het internet. Daar regende het zondag rouwbetuigingen, en er werd vooral op autogerelateerde websites duchtig over het ongeval geschreven en gespeculeerd.

Clubbing

De gele Lamborghini met nummerplaat LAM-111 wordt niet alleen vaak gespot in Knokke, staat er te lezen en is te zien op foto’s. Ook in het Antwerpse nachtleven duikt hij op, onder meer aan cocktailbar Mogador in de Graaf van Egmontstraat op het Zuid.

En enkele uren voor de fatale crash zondag was de gele sportwagen nog gezien aan twee discotheken: de nieuwe club Pure in de Indiëstraat (de vroegere Club Industria) en Nanno Sur l’O in het Bonapartedok.

Bekijk ook de tribute op YouTube:

CM

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio