Japanse producent zonnecellen komt naar Leuven

Print
Kaneka, de belangrijkste fabrikant van zonnecellen in Japan, vestigt zijn Europees laboratorium om de campus van IMEC in Leuven. Door samen te werken met de Belgische onderzoekers wil het bedrijf zijn dunnefilmzonnecellen verbeteren en nieuwe generaties zonnecellen ontwikkelen.

Kaneka werd in 1949 opgericht als Kanegafuchi Chemical Industry. Het heeft zijn hoofdkwartier in Osaka en stelt wereldwijd 7.300 mensen te werk. Het bedrijf is onder meer actief in fotovoltaïsche cellen, plastics, kunstharsen, chemicaliën en voedingssupplementen, tot farmaceutische producten, medische instrumenten, elektrische en elektronische materialen en synthetische vezels.

De overeenkomst met IMEC past in Kaneka’s strategie om de verhoging van de productiecapaciteit naar 1 GigaWatt tegen 2015 te onderzoeken. Voorts wil het bedrijf sterker aanwezig zijn op de snelgroeiende Europese markt voor zonnecellen. Het hoopt er in de toekomst ook een eigen productiefaciliteit te ontwikkelen.

De samenwerking met Kaneka betekent voor IMEC een belangrijke onderzoeksactiviteit. Het onderzoekscentrum is gespecialiseerd in nanotechnologie en telt meer dan 1.650 werknemers.

JVG

.

Nu in het nieuws