't Kiekekot in Antwerpen bestaat halve eeuw

't Kiekekot in Antwerpen bestaat halve eeuw

't Kiekekot in Antwerpen bestaat halve eeuw

Print
Antwerpen - Het enige echte Kiekekot bestaat een halve eeuw. Ter gelegenheid van die blijde gebeurtenis kregen de klanten een gebraden kippetje voor de prijs van toen: 1 euro.

’t Kiekekot kan zich met recht het oudste restaurant noemen van de Grote Markt in Antwerpen. Zondag 13 september kwamen jong en oud proeven van een goedkope, lekkere kip. In twee uur tijd stond de teller al op 160 klanten.

"Vriendelijk, en niet duur"

Eigenares Sinny Hoste staat al 34 jaar in haar ‘kot’. Op deze speciale verjaardag plant ze door te gaan tot in de vroege uurtjes. “We hebben heel wat kippen besteld, genoeg om het tot twee uur vannacht en misschien nog langer vol te houden. Ik denk dat de meeste klanten rond 17u zullen komen”, schat Sinny. “We verwachten zowel trouwe klanten als mensen die hier al jaren niet meer zijn geweest.”

En die trouwe klanten waren er. José (76), Gustaaf (78) en Louisa (71) komen hier al vanaf hun jeugdjaren. “Toen we uitgingen, brachten we altijd een bezoekje aan ’t Kiekekot. Het interieur is even oud als de eetgelegenheid zelf, maar moderniseren zou niet goed zijn voor de charme van dit volkse restaurant. We komen hier regelmatig. Het is heel lekker, de bediening is vriendelijk en het is niet duur.”

Hij de bil, zij de borst

Ook het koppel Eva (35) en Nadeem (36) zijn verzot op kip aan ’t spit. “Nadeem eet graag bil. Ik hou meer van de borst, want die is wat droger. En zo vullen we elkaar perfect aan”, vertelt Eva. “Ik kom hier al van kindsbeen af”, vult Nadeem aan. “Restaurants op de Grote Markt komen en gaan, maar ’t Kiekekot staat hier nog altijd. Dat wil toch al wat zeggen!”

Hendrik (69) en Paula (68) zijn pas 45 jaar getrouwd en halen oude herinneringen op. “We gingen vroeger altijd uit naar de Scotch of de Bonaparte, hier op de Grote Markt. Daarna kwamen we hier in de vroege uurtjes nog een lekker kippetje eten”, vertellen ze. “Er is nog niet zoveel veranderd. Alleen om onze handen te wassen, kregen we toen een kommetje met citroenwater, nu zijn het doekjes.”

Ellen BOGAERT

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio