VW Polo met drie deuren

Print

VW Polo met drie deuren

Terwijl de eerste vijfdeurs Polo’s stilaan op de Belgische wegen verschijnen, lanceert Volkswagen op het autosalon van Frankfurt de versie met drie deuren. Wij konden nu al beslag leggen op de foto’s.

De driedeurs Polo verschilt nauwelijks van de Polo met twee extra deuren. Ook de lengte bleeft behouden op 3,97 m. Daarmee is hij 54 mm langer dan zijn voorganger en slechts enkele cm korter dan de Golf van de tweede generatie.

Het wegnemen van twee deuren geeft de Polo meteen een veel sportievere look. Het interieur verandert daarentegen niet. Dat is proper afgewerkt en ergonomisch helemaal in orde maar in de basisversies weinig vrolijk.

ESP niet standaard

In de meeste ons omringende landen behoort ESP – het levensreddende stabiliteitssysteem – tot de standaarduitrusting, in ons land echter niet. Grootste nieuwigheid zijn de dieselmotoren met common rail. De 1.6 liter is er met 75, 90 en 105 pk. Benzinemotoren zijn er ook: 1.2 liter (60 of 70 pk), 1.4 liter (85 pk) en 1.2 liter TSI (105 pk). De meeste modellen zijn standaard voorzien van versnellingsbakken met vijf verhoudingen.

In optie is er op enkele versies ook een DSG-bak. Dat is een automaat met dubbele koppeling en een primeur in deze voertuigklasse.

GC

Bron: Magazine

Nu in het nieuws