Serena Williams riskeert alle prijzengeld kwijt te spelen

Print
Haar woedeuitbarsting tegen een lijnrechter kostte Serena Williams niet enkel een finaleplaats op de US Open, maar leverde haar ook een zware geldboete op. De organisatie legde de jongste Williams in eerste instantie een boete van 10.000 euro op, maar die kan nog veel zwaarder worden.

Op matchpunt voor Clijsters bedreigde Williams de lijrechter door "I'll kill you", tegen haar te roepen. De organisatie tilde erg zwaar aan die dreigementen en legde Serena de zwaarste boete op die op een grandslamtornooi kan worden gegeven: 10.000 euro.

Uiteindelijk is dat maar een peulschil van het totale prijzengeld dat Williams op de US Open bijeen tenniste, namelijk 350.000 euro.

Prijzengeld kwijt?

Toch mag de toptennisster nog niet op beide oren slapen. Het dossier werd doorgespeeld naar Bill Babcock. Na een onderzoek kan Williams nog al haar prijzengeld kwijtspelen. Tornooiorganisator Jim Curley tilde alvast zeer zwaar aan de feiten. "Een lijnrechter bedreigen gaat een brug te ver."

Bij het onderzoek zullen alle betrokkenen, inclusief de lijnrechter, Serena zelf en de mensen die achter de lijnrechter zaten, gehoord worden. Ook zullen geluidsopnamen herbeluisterd worden.

Bekijk de beelden via Youtube:

Meer sportnieuws