"Mensen moeten crisis geen twee keer betalen"

Mensen moeten crisis geen twee keer betalen

"Mensen moeten crisis geen twee keer betalen"

Print
"Men moet stoppen met de mensen angst aan te jagen. Budgettaire problemen zijn niet het einde van de wereld," dat zegt PS-voorzitter Elio Di Rupo. Hij wil dat de ministers bij de sanering waar we voor staan "gematigd blijven".

De PS-voorzitter reageert met deze uitspraak op begrotingsminister Guy Vanhengel die vorige week zei dat België "virtueel failliet" is.

"Alles hangt af van de fiscale inkomsten", zegt Di Rupo in De Standaard. Het is volgens hem de liberale ideologie die de crisis heeft veroorzaakt, en daar moet Jan Modaal niet voor opdraaien.

Di Rupo schuift een aantal concrete suggesties naar voor die geld in het laatje kunnen brengen. Bijvoorbeeld een verzekeringspremie voor de banken, een taks op speculatieve transacties of een vermindering van de notionele interestaftrek.

Tegen volgende week moet de premier Van Rompuy een nieuwe meerjarenbegroting klaar hebben voor de Europese Commissie. Voor de begroting volgend jaar kijkt de regering aan tegen een put van 23 tot 25 miljard euro.

.

Nu in het nieuws