Neonazi’s uit leger ontslagen

Neonazi’s uit leger ontslagen

Neonazi’s uit leger ontslagen

Print
Defensie heeft het proces tegen de vermeende leden van het extreemrechtse Bloed, Bodem, Eer en Trouw (BBET) niet afgewacht om de vier hoofdverdachten in het dossier te ontslaan. De harde kern van BBET, een splintergroepering van Blood & Honour, had plannen om aanslagen te plegen op onder meer de Nationale Bank en Filip Dewinter (Vlaams Belang).

Precies drie jaar geleden vielen meer dan 150 politiemensen gelijktijdig binnen in vijf legerkazernes en op 18 privéadressen in Vlaanderen. Achttien verdachten, het merendeel militairen, werden opgepakt. In de dagen daarna volgden nog drie arrestaties, onder meer van een wapenhandelaar uit Putte bij Mechelen.

Naast een rugzak met explosieven, nachtkijkers en kogelwerende vesten werden bij de verdachten meer dan driehonderd wapens in beslag genomen.

Wanneer het tot een proces komt is nog niet duidelijk. Het hof van Cassatie moet zich eerst op 13 oktober uitspreken over de vraag of de infiltratie- en observatietechnieken in het onderzoek wel correct verliepen.

Ontslagen

Defensie heeft alvast niet op een uitspraak van de strafrechter gewacht om vier hoofdverdachten in het dossier aan de deur te zetten. Onder hen paracommando Thomas Boutens (foto) uit Dendermonde, die als het brein wordt beschouwd.

TG

.

Nu in het nieuws