"Grond van Stayen is heilig"

Grond van Stayen is heilig

"Grond van Stayen is heilig"

Print
Stayen mag dan wel gemoderniseerd zijn, het blijft een mythische voetbaltempel. Voor de komst van Anderlecht maakte Guido Brepoels zijn spelers op een onnavolgbare manier duidelijk dat op de ‘heilige grond’ van Stayen niemand komt winnen.

De STVV-coach liet op het veld een stukje gras uitsteken en legde het net voor de aftrap voor zijn spelers op tafel. Twee uur later dansten diezelfde spelers als de nieuwe verrassende leider van de competitie rond hun ‘heilig’ stukje gras.

Op tafel in de kleedkamer

“Ik wilde de spelers op een duidelijk maken dat Stayen onze grond is, dat dit heilige grond is en dat daarop niemand komt winnen. Na de match lag dat stukje gras nog altijd op de tafel in de kleedkamer."

Iedere vierkante centimeter

"Toen hebben we een rondedansje gedaan en de dure eed gezworen dat op onze grond niemand komt winnen. Want daar gaat het om. We zijn het aan onze fantastische supporters en aan onze voorzitter Roland Duchâtelet, die de club gered heeft, verplicht om te vechten voor iedere vierkante centimeter grond.”

Eerste hoogdag

"De overwinning tegen Anderlecht en de leidersplaats is een hoogdag. Een eerste hoogdag voor STVV, de tweede zal er komen als we definitief gered zijn. Want daar is het ons in de eerste plaats nog altijd om te doen."

Meer voetbalnieuws