Man schiet met loodjesgeweer op 16-jarige

Man schiet met loodjesgeweer op 16-jarige

Man schiet met loodjesgeweer op 16-jarige

Sint-Niklaas - Zonder enige aanleiding heeft een 36-jarige man vrijdag met een loodjesgeweer op een 16-jarige jongen geschoten in Nieuwkerken bij Sint-Niklaas. Het slachtoffer, die op de bus stond te wachten, werd geraakt in zijn kaak.

De 16-jarige Dries V.S. uit Nieuwkerken, een deelgemeente van Sint-Niklaas, stond vrijdag rond 17u te wachten op de bus in de Heihoekstraat. De 36-jarige Steven M. opende een raam op de eerste verdieping van zijn woning, schuin tegenover de bushalte, en schoot met een loodjesgeweer naar de jongen.

Hij werd geraakt in zijn kaak. Het loodje maakte een diepe wonde. De jongen keerde gewond terug naar huis, een paar straten verder. Zijn ouders belden de ziekenwagen en de politie. Dries V.S. werd nog diezelfde avond in het ziekenhuis geopereerd om het loodje uit zijn kaak te halen.

"Vreemde man"

De jongen wist niet wie hem beschoten had, maar de politie kon de dader na aanwijzingen uit de buurt al snel oppakken. Hij werd aangehouden door de onderzoeksrechter in Dendermonde.

De dader blijkt volgens buren een “vreemde man” te zijn. Hij is 36 jaar, werkloos en woont samen met zijn vader. Hij is altijd gekleed in legerkleren en draagt zwarte combats, de typische legerschoenen.

Aangeslagen

De moeder van de 16-jarige Dries V.S. reageert erg aangeslagen. ”Mijn zoon heeft heel veel pijn. Maar veel erger is dat hij er emotioneel erg onder lijdt. Dit is heel moeilijk om te plaatsen, traumatisch gewoon. Mijn zoon kent die man helemaal niet. Er was ook geen enkele aanleiding. Hij heeft niet gezien dat er een geweer op hem werd gericht. We zijn allemaal erg geschokt.”

De jongen werd het voorbije weekend ook opgevangen door zijn vrienden. Zelf is hij heel aangedaan door de gebeurtenissen. ”Dries is heel stil. Hij moet dit nu echt verwerken, en heeft ook veel schrik. Hij vroeg me nog: ‘Wat als die man weer vrijkomt?’ Hij heeft hem nooit iets misdaan! We voelen ons er heel slecht bij. Ik weet ook wel dat hij er nog goed vanaf is gekomen. Maar stel dat dat loodje in zijn oog terecht was gekomen! Wat heeft die man toch bezield?”

Joris VERGAUWEN

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio