Promoter bouwt voor kleuters

Olen - De Kriebel krijgt een nieuwe kleuterschool. Deze wordt gerealiseerd via een promotor.

Kleuters, ouders en leerkrachten van De Kriebel zullen niet weinig blij zijn. Het gemeentebestuur heeft beslist voor de kleinsten een nieuwe school te bouwen. Dat gebeurt via een promotor, zodat we geen tien jaar moeten wachten op het vrijmaken van subsidies. “De volgende maanden start de offertevraag al”, zegt burgemeester Marcel Bellens (Cd&V).

Alternatief

“We verwachten over een klein jaar een bouwvergunning, waardoor de kleuters over twee tot drie jaar in hun nieuwe klasjes kunnen. Wij opteren hier voor een alternatieve aanpak. De aankoop van het gebouw door ons gebeurt pas enkele jaren later, als de subsidies vrijkomen.”

De nieuwe kleuterschool krijgt acht klasjes, een speelruimte, sanitair, een polyvalente ruimte, een computerlokaal en facilitaire lokalen. Promotoren kunnen een voorstel doen. De gemeente beslist dan op basis van vooraf gekozen aandachtspunten.

Duurzaam

“We hebben de ambitie om een duurzaam gebouw te plaatsen”, weet Bellens. “Daarom willen we bijzondere aandacht voor waterbesparing, duurzaam materiaal en energieefficiëntie. Het wordt geen passiefschool, dat zou te duur zijn.”

Het is de bedoeling om het gebouw bruikbaar te maken voor externe activiteiten. Olen verwacht dat deze nieuwe school bijna twee miljoen euro kost.

Rudi VAN HOUDT

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio