Tennismama Clijsters schrijft geschiedenis met zege US Open

Print
Kim Clijsters heeft een nooit geziene prestatie geleverd. Ze won vannacht de finale van de US Open tegen de Deense Caroline Wozniacki (WTA 8) met 7-5 en 6-3. Het is de tweede grandslamtitel van haar carrière.

Nooit eerder won een speelster met een wild card een grandslamtoernooi, nooit eerder won een speelster buiten de top tien de US Open.

De zege in beeld: bekijk meer dan 100 foto's in het !

Lees ook het standpunt van redacteur Frank Van Roost: "Ik voel dat papa hier nog aanwezig is"


Comeback

Kim Clijsters is pas aan haar derde toernooi bezig is sinds haar wederoptreden. Clijsters stopte in mei 2007, toen vierde geklasseerde in de WTA-ranking, en werd kort nadien moeder. Ze komt nu, na haar zege, wellicht op de 19de plaats in de WTA-ranking.

In de geschiedenis van het vrouwentennis heeft niemand ooit een dergelijke comeback gemaakt. Wel zijn er twee moeders die haar zijn voorgegaan met een grandslamtitel. In 1973 won Margaret Court de US Open 1973 en in 1980 schreef Evonne Goolagong Wimbledon op haar naam.

35ste zege

Voor Clijsters is het haar 35ste zege in een WTA-toernooi. In 2005 kon ze de US Open al eens winnen. Het is de negende keer dat een Belgische een Grand Slam wint, na de zeven zeges van Justine Henin.

Lees ook de reactie van Clijsters: 'Kim Clijsters lijkt herboren'


Herbekijk via Zita de scheldtirade van Serena Williams!

Bekijk de speech van Clijsters via YouTube:

Bekijk ook deze video:

Meer sportnieuws