Basisschool Heilige Familie viert eeuwfeest

Basisschool Heilige Familie viert eeuwfeest

Basisschool Heilige Familie viert eeuwfeest

Print
Lier - Basisschool Heilige Familie in Lier bestaat honderd jaar en viert dat met een boek en een jubileumfeest.

Het boek biedt een overzicht van een eeuw lang onderwijs aan de Leuvense Poort in Lier. Alles begon in 1906 met een jongensschool aan de Berlaarsesteenweg. Twee jaar later werd grond gekocht op de hoek van de Kesselse- en Berlaarsesteenweg voor de bouw van een meisjesschool en een klooster van de Congregatie van de Zusters van Vorselaar. Het gebouw, dat in 1909 opende, werd verscheidene keren uitgebreid. In 1961 volgde de oprichting van een wijkschool in de Kriekenstraat.

"Ons huidige schoolgebouw aan de Kesselsesteenweg wordt sinds 2003 grondig gerenoveerd. Dat leverde onder meer een nieuwe turnzaal en bijkomende leslokalen op. In de loop van dit schooljaar plannen we nog de vernieuwing van de ramen aan de voorgevel. Verder hopen we zo snel mogelijk het dak van het hoofdgebouw te vernieuwen", zegt directeur Nicole De Ridder.

Het eeuwfeest wordt op zondag 27 september van 14 tot 17u gevierd. Leerkrachten en leerlingen lopen er rond in kleding zoals honderd jaar geleden. Die dag is ook het jubileumboek te koop. Het telt 216 pagina's en kost 19,50 euro.

www.fali.be

CHRIS VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio