Brutale overvallen op Antwerpse krantenwinkels

Brutale overvallen op Antwerpse krantenwinkels

Brutale overvallen op Antwerpse krantenwinkels

Print
Antwerpen - Zaterdag werden twee krantenwinkels in Antwerpen en Borgerhout overvallen. In de ene zaak werd een 59-jarige vrouw gekneveld, terwijl de 51-jarige uitbaatster van de andere krantenwinkel lichtgewond raakte.

Even na de middag stormden twee gewapende mannen een krantenwinkel aan de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen en een mes stalen ze de inhoud van de kassa.

Op het ogenblik van de overval waren de 51-jarige uitbaatster en haar man aanwezig. De vrouw raakte in het tumult lichtgewond, maar had geen behoefte aan medische verzorging. De twee overvallers vluchtten met de fiets in de richting van de Joe Englishstraat. Ze blijven op te sporen.

Gekneveld

Een krantenwinkel aan de Canadalaan in Antwerpen kreeg een kwartier later drie gemaskerde en gewapende overvallers over de vloer. De 59-jarige uitbaatster werd bedreigd met een revolver en een mes. Ondertussen roofden de twee anderen de kassa leeg.

De daders maakten ook een gsm, een draagbaar telefoontoestel en enkele pakjes sigaretten buit. Voordat ze de benen namen, knevelden de overvallers het slachtoffer met een draad van een telefoonlader.

De vrouw kon zichzelf snel bevrijden uit haar benarde positie en zag nog net hoe de drie overvallers in een lichtgrijs voertuig verdwenen in de richting van de Noorderlaan. De uitbaatster raakte niet gewond. De lokale recherche onderzoekt de zaak.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio