"Verbod hoofddoeken is goede zaak"

Verbod hoofddoeken is goede zaak

"Verbod hoofddoeken is goede zaak"

Print
Het hoofddoekenverbod in het Gemeenschapsonderwijs is een goede zaak. Dat vinden de meeste fractieleiders in het Vlaams Parlement.

"Ik begrijp dat men die beslissing heeft genomen en we steunen die uiteraard", aldus Ludwig Caluwé (CD&V). Sp.a-collega Peter Vanvelthoven springt bij: "Ik vind het moedig van het Gemeenschapsonderwijs om een regel uit te vaardigen."

Openbare plaatsen

Uiteraard is ook Filip Dewinter een tevreden man, maar hij wil nog verder gaan. Hij eist dat de hoofddoek ook verboden wordt in het openbaar ambt en op openbare plaatsen. Op die manier wordt de "verdere islamisering van Vlaanderen" een halt toegeroepen.

Maar sp.a, CD&V en Open Vld willen daar nog niet van weten. Sven Gatz, fractieleider voor de liberalen, heeft ook nog kritiek op de mogelijke oprichting van moslimscholen. Dat zou tot nog meer segregatie leiden.

Hij vindt dat Vlaams van Onderwijs Pascal Smet (sp.a) moet ingrijpen. "Ik vind dat hij misschien wat pro-actiever naar de islamitische gemeenschap zou moeten gaan om dit verbod uit te leggen."

Mieke Van Hecke, het hoofd van het katholieke onderwijs, beweert dan weer schrik te hebben voor het feit dat het katholieke overspoeld zal worden door moslimmeisjes.

Nu in het nieuws