CD&V en sp.a willen Opel Antwerpen nog niet opgeven

CD&V en sp.a willen Opel Antwerpen nog niet opgeven

CD&V en sp.a willen Opel Antwerpen nog niet opgeven

Print
Antwerpen - De Vlaamse meerderheidspartijen blijven geloven dat er nog een toekomst is voor Opel Antwerpen. Minister-president Kris Peeters (CD&V) praat maandag alvast met Europees commissaris voor Industrie Günther Verheugen over de omstreden Duitse staatssteun.

"Het is een zeer performante fabriek die de vergelijking met alle andere Opel-vestigingen kan doorstaan", aldus CD&V-fractieleider Ludwig Caluwé in de Zevende Dag. "Als je de economische spelregels laat spelen, blijft Antwerpen open."

Toeleverancier

Peter Vanvelthoven, fractieleider voor sp.a, hoopt dat de Vlaamse regering voldoende druk zal zetten op de Europese Commissie. "We gaan alles op alles zetten, want de fabriek in Antwerpen moet absoluut open blijven.

Analisten menen dat de vestiging in Antwerpen enkel open kan blijven als toeleverancier voor andere Opel-fabrieken. Klaus Franz, voorzitter van de Europese ondernemingsraad van Opel, verklaarde op de Duitse radio dat hij Antwerpen best open kan blijven, maar dat zal elders gevolgen hebben.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel kan zich het vlak voor de verkiezingen echter niet veroorloven dat er hierdoor nog meer banen in Duitsland op het spel komen te staan.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio