Diresco schept 15 jobs en krijgt Vlaams geld

Diresco schept 15 jobs en krijgt Vlaams geld

Diresco schept 15 jobs en krijgt Vlaams geld

Print
De Vlaamse regering kent 1 miljoen euro strategische investeringssteun toe aan het bedrijf Diresco uit Opglabbeek. Deze financiële ondersteuning zal gebruikt worden voor de uitbreiding van de productiecapaciteit voor imitatienatuursteen. Hiermee zijn ook 15 bijkomende jobs gemoeid.

Diresco produceert sinds 2004 onder licentie hoogwaardige kwartscomposietstenen. Deze imitatienatuursteen vindt in toenemende mate afzet in de bouwsector.

Diresco produceert nu op maximum capaciteit en wenst een uitbreiding te realiseren met nieuwe bedrijfsgebouwen en een tweede productielijn. Hiervoor is een investeringsprogramma ingediend (over de periode 2008-2011) van 17 miljoen euro.

Innovatie

Met deze investering speelt de onderneming in op twee strategische opportuniteiten. Vooreerst de grote vraag, die momenteel groter is dan het aanbod. En ten tweede innovatie door meer aangepaste kleuren en samenstellingen.

Diresco stelt momenteel 39 voltijdsen te werk. Vandaag stelt het bedrijf 39 VTE personeelsleden te werk. Met de investering kan de omzet worden verdubbeld en zal het personeelsbestand toenemen met 15 voltijdsen.

JVG

Nu in het nieuws