Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kind & Gezin trekt vergunning nazi-onthaalouders in - Video

Kind & Gezin heeft besloten het Antwerpse onthaalgezin met nazi-sympathieën niet langer te erkennen. Dat betekent niét dat het gezin geen kinderen meer mag opvangen. Ouders zullen de opvang van hun kinderen bij de onthaalmoeder echter niet meer fiscaal kunnen aftrekken.

ssimons

"Kinderopvang zonder een attest van erkenning kan momenteel nog", zei Leen Dubois van Kind & Gezin op Radio 1. "Het is een moeilijke situatie, maar een nieuw decreet kan dit voorkomen, waardoor kinderopvang in de toekomst altijd mét vergunning zal moeten gebeuren."

"Geen neonazi, maar oude nazi"

Het onthaalgezin kwam gisteren in opspraak door een 'Terzake'-reportage, die aan het licht bracht dat het gezin een portret van Adolf Hitler aan de muur heeft hangen en een bibliotheek vol nazi-literatuur heeft.

Bekijk de reportage via YouTube:

In de reportage noemde de vrouw haar echtgenoot "geen neonazi, maar een oude nazi". Hitler wordt geprezen als "een intelligent man".

Inspecteurs gaan op racisme letten

Kind & Gezin zegt bij toekomstige inspecties te gaan letten op tekens die wijzen op racisme en nazi-sympathieën.

Lees hier het hele verhaal én beluister een reactie van de onthaalmoeder!

Vastgoed

Jobs in de regio