1.349 kartons Hoegaarden gestolen in haven Perth

Een 34-jarige verdachte is al opgepakt, maar van de buit is nog geen spoor: een container met daarin 1.349 kartons Hoegaarden-bier verdween op 20 augustus in de haven van het Ausralische Perth.

jrosquin

De totale waarde van de buit bedraagt in Australië makkelijk 20.000 euro. Dankzij beelden van een bewakingscamera kon de politie de twee bierdieven identificeren. Afgelopen week werd één verdachte thuis aangehouden. Hij verschijnt morgen in Perth voor de rechter. Volgens Karen Couck, external communication manager bij InBev België, is een dergelijke roof vrij uitzonderlijk.

“Zelfs als het gaat om een uitzonderlijke voorliefde voor ons Hoegaarden witbier, kunnen we dit niet goedkeuren”, aldus Couck. Volgens Couck wordt Hoegaarden, net als Leffe en Stella die ook door InBev worden gebrouwen, steeds populairder.

Belgian Beer Cafés

“Met een groei van 20 procent in 2008 was Hoegaarden het snelst groeiende merk in de groep van de belangrijkste merken van Anheuser- Bush InBev. En in Australië zien we, zeker ook dankzij het succes van negen Belgian Beer Cafés daar, een toenemende interesse voor de kwalitatieve Belgische bieren.”

Hoegaarden wordt in een nieuwsbericht op de website van de Austraische krant Adelaide Now dan ook niet toevallig een ‘luxury Belgian Beer’ genoemd.

De politie zoekt inmiddels verder naar de kompaan van de opgepakte verdachte. Net als naar het bier, overigens. Al bestaat de kans natuurlijk dat dat inmiddels op is.

RVP

Vastgoed

Jobs in de regio