Herman Reynders Limburgs gouverneur, Hilde Claes burgemeester Hasselt

Herman Reynders wordt de nieuwe gouverneur van Limburg. Het politiek akkoord daarover is rond. Maar het wordt pas geformaliseerd wanneer er ook een akkoord is over andere topbenoemingen. Hilde Claes volgt Reynders op als burgemeester van Hasselt. Vlaams minister-president Kris Peeters ontkent dat Reynders gouverneur wordt.

ssimons

De Vlaamse regering moet tijdens deze legislatuur drie nieuwe gouverneurs benoemen. De drie traditionele partijen hebben een politiek akkoord over welke partij welke gouverneur mag leveren. Het werd ons meermaals bevestigd.

CD&V behoudt West-Vlaanderen. Paul Breyne wordt in 2011 in principe opgevolgd door Stefaan De Clerck. Open Vld staat vooral sterk in Oost-Vlaanderen en mag daar opnieuw de gouverneur leveren. Dat zou Sas van Rouveroy worden in opvolging van André Denys in 2012. En in Limburg blijft de sp.a aan zet met Herman Reynders als opvolger van Steve Stevaert.

Het politiek akkoord over de gouverneurs zal door de Vlaamse regering geformaliseerd worden - waarschijnlijk op de ministerraad van 18 september - nadat er ook een akkoord is over andere topbenoemingen.

Claes burgemeester

In Hasselt wordt Reynders als burgemeester opgevolgd door Hilde Claes. Wie haar als deputé opvolgt, is nog niet geweten.

ED

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER