Weekend vol luchtballons en gratis muziek in Sint-Niklaas

Sint-Niklaas beleeft van vrijdag 4 tot zondag 6 september zijn jaarlijkse hoogdagen. Tijdens de Vredefeesten en het muzikale luik Villa Pace worden er opnieuw tienduizenden bezoekers verwacht.

pirombouts

De Vredefeesten vormen het jaarlijkse hoogtepunt van de zomer in Sint-Niklaas. De driedaagse feesten zijn vooral bekend dankzij zes decennia ballonvaart vanop het grootste marktplein van België. Dat zorgt altijd voor mooie plaatjes, en bij de ballonvaarders voor kippenvel, omdat het maar zelden gebeurt dat ze kunnen opstijgen midden in een stad.

Ballonevenement

De Vredefeesten zijn het grootste ballonevenement van België. Voor de 62ste keer stijgen er gasballons op, voor de 37ste keer warmeluchtballons en voor de 22ste keer ballons in speciale vormen. Wie dit weekend in Sint-Niklaas is, moet al moeite doen om de ballonnen te missen. Ze stijgen zowel ’s ochtends rond 7u op als ’s middags rond 17u, en dat drie dagen lang.

Zaterdag rond 17.30u zal ook de nieuwe Sint-Niklase stadsballon - een luchtschip van 6.000 m³ dat plaats biedt aan acht passagiers - voor het eerst opstijgen. Sinds vijf jaar staat er met Villa Pace bovendien een volwaardig muzikaal stadsfestival naast de ballonmanifestatie. ”De luchtballon blijft het boegbeeld, maar de muziek geeft het feestweekend nog een extra dimensie”, stelt cultuurschepen Lieve Van Daele (CD&V).

Gratis concerten

Op drie podia vinden er drie dagen lang een pak gratis concerten plaats. Op vrijdag 4 september staan onder meer Yevgueni, De Mens en Daan op de Grote Markt. Op de andere stadspodia zorgen onder meer Fifty Foot Combo en The Toasters voor de muziek.

Zaterdag 5 september om 21u volgt hét muzikale hoogtepunt van Villa Pace, met Clouseau op de Grote Markt. Op het Sint-Nicolaasplein en het Castrohof staan De Jeugd van Tegenwoordig, Charlie Jones’ Big Band, The Londers, The 5z, Ziggi & The Renaissance Band.

En zondag 6 september is er nog feest met de Waasland Reggae Allstars en het Antwerp Gipsy Ska Orchestra. Villa Pace is ook een festival met een missie, wat bezoekers kunnen ontdekken op een wereldmarkt, een kinderdorp en een reeks expo’s. Zondag is er in alle winkelstraten in de stad heel wat randanimatie, zoals straattheater en een reuzenstoet.

Joris VERGAUWEN

Alle info op de sites van de Vredefeesten en Villa Pace.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sint-Niklaas