Festivalman heeft 5.000 Facebook-fans

Festivalman heeft 5.000 Facebook-fans

Festivalman heeft 5.000 Facebook-fans

Print
Roger Van Loon uit Weelde (Ravels), alias Festivalman, heeft op zijn fanpagina op Facebook de kaap van 5.000 fans overschreden. Roger staat over het hele land bekend als de kale festivalganger, die met een koerstrui en armen vol versleten festivalbandjes luchtgitaar speelt voor allerlei podia.

”Ik heb geen idee wie die fanpagina op Facebook heeft aangemaakt”, vertelt Roger (49), die op het ogenblik van dit interview net thuis is van Akkerpop. ”Ze bestaat een maand, en sinds afgelopen weekend zijn meer dan 5.000 mensen fan. Heel straf, ik voel me gevleid.”

Boven zijn ellebogen

Uiteraard kent Roger zijn fans niet allemaal persoonlijk. ”Met veel van hen heb ik ooit gebabbeld op festivals en optredens, of ze hebben mij zien stagediven of luchtgitaar spelen. Want naar het schijnt val ik nogal op. Sommigen vinden misschien dat ik me aanstel tijdens optredens, maar ik kan gewoon niet stilstaan. En omdat ik geen gewone gitaar kan spelen, hou ik het maar bij luchtgitaar (lacht).”

Roger werkt al twintig jaar voor een bedrijfje in Tilburg (Nederland) dat tweedehandskleding exporteert naar oorlogs- en ontwikkelingslanden. Dat zijn beide armen vol festivalbandjes hangen - sommige zelfs tot boven zijn ellebogen - vindt zijn baas niet erg. “Ik heb er veel geld voor betaald, dus ik hou ze zo lang mogelijk aan”, verklaart Roger.

Rogerfest

Toch is Roger niet heel zijn leven een festivalganger geweest. “Pas rond mijn 35ste ben ik voor het eerst naar Werchter gegaan”, zegt hij. “Dat was echt een openbaring. Maar elk weekend festivals en optredens bezoeken, dat doe ik pas sinds mijn scheiding, zo’n acht jaar geleden. Andere gescheiden mannen van mijn leeftijd gaan in clubs op zoek naar een vrouw, maar ik geniet liever van muziek.”

Als cadeau voor Roger’s vijftigste verjaardag, organiseren zijn dochters Joyce (23) en Janis (20) met hun vrienden op 17 oktober Rogerfest, een festival aan jeugdhuis De Kromme in Poppel (Ravels) met op de affiche onder meer Peter Pan Speedrock en Believo. Inkom is gratis en iedereen is welkom.

Bekijk hier Roger’s fanpagina op Facebook!

Kathleen VAN BEURDEN

MEEST RECENT