"Pim Fortuyn werd door tweede schutter vermoord"

"De Nederlandse politicus Pim Fortuyn werd niet door één schutter vermoord. Er was, buiten Volkert van der Graaf, een tweede schutter bij de moord betrokken." Dat schrijft voormalig topballerina en actrice Ine Veen in het boek 'Moord namens de kroon?'.

ssimons

Veen (72) zegt zo gefascineerd te zijn door Fortuyn dat ze naar eigen zeggen voelde dat ze een boek over hem moest schrijven.

Veen beweert in het boek dat Volkert van der Graaf niet de enige schutter was die op 6 mei 2002 Fortuyn neerschoot. "Hij heeft Fortuyn wel drie kogels in het lijf geschoten, twee in de rug en één in het linkerdeel van de hals, maar daar is Pim niet aan gestorven. Op dat moment was hij al dood", zegt Veen tegen het Nederlandse blad Story.

"Er is een man geweest die op het elektriciteitshuis heeft gelegen bij het NOS-gebouw, met een perfect uitzicht op de uitgang. Deze persoon heeft gewacht tot Pim naar buiten kwam en heeft hem toen twee kogels precies in het hoofd geschoten. Die kogels hebben Pim z'n hersenen tot pap vermalen", klinkt het nog.

Doofpot

De AIVD, de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst, zou het feit dat er twee soorten munitie gebruikt werden, volgens Veen in de doofpot gestoken hebben.

Veen en haar partner Jean Thomassen zeggen zich te beroepen op een 148 pagina's tellend geheim rapport.

Vastgoed

Jobs in de regio