Anderlecht en Standard delen punten

De clash van de vijfde speeldag tussen de grote twee, Anderlecht en Standard, is uitgedraaid op een puntendeling. Het werd 1-1 in het Astridpark. Voor Paars-wit is dit het eerste puntenverlies.

De thuisploeg startte het best. De Braziliaan Marcos moest meteen een kopbal van Jelle Van Damme van de lijn halen.

Onbegrijpelijke tackle

De partij werd nadien met de minuut potiger. Vooral de Luikenaars lieten zich in slechte zin opmerken. Jan Polak moest als eerste van het veld met een letsel aan de kruisbanden, maar iedereen stond met zijn mond vol tanden toen Witsel een dodelijke tackle uitvoerde op Marcin Wasilewski. De Gouden Schoen ging letterlijk op het onderbeen van Wasyl staan.

De Pool kermde het uit van de pijn. Hij werd na 26 minuten spelen van het veld gedragen. Zijn seizoen zit er wellicht op. Axel Witsel werd met een donkerrode kaart van het veld gestuurd door arbiter Nzolo.

Bekijk de (mogelijk schokkende) beelden via YouTube:

Standard scoort eerst

Na zes minuten werd het spel weer hervat, maar de Luikenaars deden het goed met een man minder en kwamen zelfs op voorsprong via Mbokani, ex-Anderlecht. De Congolees maakte de netten bol na een 1-2-tje met De Camargo.

Nog voor de rust konden de Brusselaars weer langszij komen. Guillaume Gillet was doelpuntenmaker van dienst.

De partij viel in de tweede partij wat stil. Standard kwam dan nog het dichtst bij een overwinning. De Serviër Milan Jovanovic probeerde tot twee keer toe te scoren, maar een alerte Silvio Proto stond in de weg. Voor de Luikenaars is het al de vierde draw van het seizoen.

Scheidsrechter: Nzolo Anderlecht: Proto, Wasilewski (33' De Sutter), Juhasz, Mazuch (79' Lukaku), Deschacht, Van Damme, Gillet, Polak (24' Saré), Chatelle, Boussoufa, Suarez Standard: Bolat, Marcos, Sarr, Mangala, Collet (48' Mulemo), Defour, Witsel, Dalmat, De Camargo, Jovanovic, Mbokani Doelpunten: 36' Mbokani 0-1, 42' Gillet 1-1 Rood: 26' Witsel (tackle op Wasilewski)

Meer voetbalnieuws