"Regering Van Rompuy  is staatsgevaarlijk"

Regering Van Rompuy is staatsgevaarlijk

"Regering Van Rompuy is staatsgevaarlijk"

Print
In het West-Vlaamse Diksmuide werd zondag de 82ste IJzerbedevaart gehouden. 1.500 mensen waren van de partij. Daarbij waren onder andere minister-president Kris Peeters (CD&V) en N-VA-minister Philippe Muyters.

De voorzitter van het IJzerbedevaartcomité Walter Baeten sprak harde taal. "Dat Vlaanderen, als het moet bezuinigen om de crisis het hoofd te bieden, dit niet doet in de sociale uitgaven maar in de uitgaven voor prestigeprojecten die economisch noch sociaal noch cultureel een meerwaarde zijn", klonk het.

Staatsgevaarlijk

Baeten is van mening dat een staatshervorming het middel is om de crisis en de uitdagingen van de toekomst aan te pakken. Het comité vindt het ook goed dat de Vlaamse regering haar bevoegdheden maximaal wil gebruiken, want het is de "enige legitieme".

"De federale regering van Herman Van Rompuy (CD&V) is staatsgevaarlijk, want ze beschikt niet over een meerderheid aan Vlaamse kant. Deze regering kunnen wij om democratische redenen onmogelijk als de regering van dit land aanvaarden." Voorts pleitte Baeten voor het afschaffen van de federale verkiezingen.

Vorige week werd er op de IJzerwake nog gezegd om Brussel niet meer als hoofdstad van Vlaanderen te aanschouwen. Baeten was het daar niet mee eens. "Wij laten Brussel niet los, gisteren niet, vandaag niet, morgen niet."

.

Nu in het nieuws