1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Koninklijke jubileumviering verstoord door ongeval met koetsen

In het kasteelpark bij het koninklijk paleis in Laken zijn twee licht- en twee zwaargewonden te betreuren na een ongeval met twee koetsen. De slachtoffers maken geen deel uit van de koninklijke familie. Eén zwaargewonde ligt op intensieve zorgen.

kscherpenberg

De paarden van één koets sloegen om een nog onbekende reden op hol en er werd tegen een andere koets gebotst. De vier slachtoffers, deel uitmakend van twee Antwerpse en een Henegouws koppel, werden naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. Ze werden bij het incident uit hun koets geslingerd.

178 paren

In het park vieren koning Albert en koningin Paola hun 50e huwelijksverjaardag. Ze doen dat samen met 178 paren die op de zelfde dag trouwden als zij.

Maar ook de rest van de koninklijke familie is aanwezig. Er wordt ook een beetje gevierd om het feit dat prinses Astrid dit jaar 25 jaar getrouwd is, kroonprins Filip tien jaar, en prins Laurent zes jaar.

De 'gewone' koppels krijgen er de kans om met leden van de koninklijke familie te wandelen. Er is ook sprake van animatie met acteurs en acrobaten.

MEER OVER Koningin Paola