Räikkönen wint Grote Prijs van België

Räikkönen wint Grote Prijs van België

Räikkönen wint Grote Prijs van België

Print
Kimi Räikkönen heeft de Grote Prijs van België in Spa-Francorchamps gewonnen. Hij finishte voor Fisichella en Vettel. In het algemeen klassement blijft Jenson Button leider met 72 punten, zijn belager Rubens Barrichello loopt dankzij een hard bevochten zevende plaats twee puntjes in tot 56 punten.

Vettel loopt dankzij zijn derde plaats 6 punten in op Button en totaliseert nu 53 punten.

De wedstrijd startte bijzonder spectaculair met een botsing in de eerste ronde. Jenson Button maakte een spin en schoof van de baan. Meerdere bolides raakten elkaar, ook Hamilton, Trulli en Grosjean gingen van de baan. Voor de leider in het klassement Button en de regerende kampioen Lewis Hamilton was de race meteen voorbij.

Safety Car

Na enkele rondjes achter de safety car werd de wedstrijd hervat met Fisichella aan de leiding. Die had tot ieders verrassing zaterdag ook de pole veroverd.

Het spektakel zat in Spa duidelijk in de aanvangsfase van de race. Nadien werd vooral tactisch gereden en waren de pitstops vaak doorslaggevend.

Toch was de eindstrijd bijzonder spannend, omdat het leidersduo Räikkönen en Fisichella belaagd werd door een opkomende Vettel. Die wist op een zevental ronden van de finish ongeveer een seconde per ronde goed te maken, maar eindigde uiteindelijk op 3,8 seconden.

Kubica werd vierde, Heidfeld vijfde. Om de zesde en zevende stek was er een boeiend duel tussen Kovalainen en Barrichello, maar enkele ronden voor het eind kwam er rook uit de Brawn GP van Barichello. Hij kreeg de opdracht om zijn wagen te sparen en kon nog net voor zijn achtervolgers over de meet. De wagen vatte onmiddellijk daarna vuur.

Meer sportnieuws