Het weerbericht voor zondag 30 augustus

Het weerbericht voor zondag 30 augustus

Vakantie

Het weerbericht voor zondag 30 augustus

Print

Vandaag blijft het overal droog. Voormiddag is het meestal zonnig met slechts af en toe wat wolkjes. Namiddag ontstaan er onschuldige stapelwolken en wordt het wisselend bewolkt. Na een frisse start met minima rond 8°C in de Kempen en gemiddeld 9°C elders klimt de temperatuur namiddag op naar ongeveer 21°C.

Maandag wordt een zonnige en warme dag met minima rond 13°C en maxima rond 26 of 27°C. De wind waait dan zwak uit zuidelijke richting.

Dinsdag kan het eerst nog warm worden maar in de loop van de middag komt er een onweersstoring opzetten vanuit het zuidwesten. Hoe later deze ons bereikt hoe hoger de temperaturen dus kunnen oplopen. Het zou uiteindelijk lokaal stevig kunnen gaan onweren met mogelijk veel neerslag in korte tijd.

Woensdag krijgen we normaal Limburgs weer voor de tijd van het jaar met maxima rond 21°C en het blijft afgezien van een enkel buitje op de meeste plaatsen droog.

Donderdag neemt de zuidwestenwind in kracht toe en krijgen we een wisselvallige dag. Het wordt wordt ook frisser met maxima die voor het eerst sinds 10 juli geen 20°C meer zullen bereiken in Limburg. Het wordt dan nog hooguit 18°C.

Vrijdag blijft het fris met maxima rond 17°C. Het wordt zeker geen verregende dag maar we zullen toch opnieuw rekening moeten houden met enkele buien. Er staat dan nog steeds vrij veel wind uit het zuidwesten.

Tijdens het weekend begint het zomerweer aan een langzaam herstel. Zaterdag kan er nog een bui vallen maar klimt de temperatuur al naar een graad of 20. Zondag blijft het waarschijnlijk overal droog en wordt het zo'n 22°C.

Begin volgende week zouden we volgens de huidige tendens op de weerkaarten dan opnieuw 25°C kunnen bereiken en blijft het overal droog.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN