Kim Clijsters: "Ik zie me geen vijf jaar meer spelen"

Kim Clijsters: Ik zie me geen vijf jaar meer spelen

Kim Clijsters: "Ik zie me geen vijf jaar meer spelen"

Print
"Ik zie me geen vijf of tien jaar meer spelen. Er is nog niets beslist, maar ik denk dat ik nog zo'n twee jaar zal spelen. Daarna wordt het waarschijnlijk tijd om aan een tweede kindje te denken."

Dat zei Kim Clijsters zaterdag in de aanloop naar de US Open. Clijsters is met de US Open aan haar derde toernooi bezig sinds haar comeback na twee jaar thuiszitten.

In de eerste ronde van de US Open moet Kim het opnemen tegen de de 21-jarige Oekraïnse Viktoriya Kutuzova (WTA-79). "Dat had erger gekund. Ik heb geen beschermd statuut en had dus meteen tegen een reekshoofd of een toernooifavoriete uitgeloot kunnen worden. Het circuit is veranderd. Veel meisjes ken ik zelfs niet. Daarom vat ik elke wedstrijd aan alsof het toch tegen een reekshoofd gaat," aldus Clijsters.

Henin?

De Limburgse wilde zich niet uitspreken over de geruchten over een mogelijke comeback van Justine Henin in het WTA-circuit: "Ik heb erover horen praten. Een comeback van Justine zou me toch wel verrassen."

De voorbije dagen werd er, ondermeer in de Franstalige krant Vers L'Avenir, gespeculeerd over een mogelijke terugkeer van Justine Henin in het professionele circuit. Henin zette op 14 mei 2008 een punt achter haar schitterende carrière. Op Wimbledon na won ze zowat alles wat er te winnen viel.

Meer sportnieuws