Belg kiest vaker voor autovakantie

Belg kiest vaker voor autovakantie

Belg kiest vaker voor autovakantie

Print
De gemiddelde Belg heeft deze zomer vaker de auto genomen om op vakantie te gaan. Dat blijkt uit de statistieken van VAB-Reisbijstand en uit de cijfers uit de luchtvaartsector. Over de oorzaak van deze verschuiving doet de mobiliteitsclub VAB geen uitspraak, maar zonder twijfel speelt de economische crisis daarin een rol.

De VAB-Reisbijstand stelt een daling vast van het aantal interventiedossiers op vliegtuigbestemmingen. Die daling was vooral uitgesproken in zonnige vakantieoorden die vaak door chartervluchten worden aangedaan. In Europa zijn Turkije en Spanje een stuk minder populair deze zomer. Bij de verdere bestemmingen is de Dominicaanse Republiek een uitgesproken daler.

Italië populair

We namen met z'n allen dus vaker de auto en dat meestal richting Frankrijk. Uit de bijstandscijfers blijkt dat de meest gekozen bestemming. Italië is dit jaar opgeschoven van de vijfde naar de tweede plaats, gevolgd door Nederland, Spanje en Duitsland.

De meest voorkomende pannes zijn startproblemen, een te platte batterij, lekke banden, schade bij ongevallen en een slecht werkende koppeling.

.

Nu in het nieuws