Quad-rijders stappen naar Raad van State

De quad-rijders leggen zich niet neer bij de beslissing van de Antwerpse gemeenteraad om hun gemotoriseerde voertuigen te weren uit het straatbeeld. Quad-gebruiker Christophe De Backer heeft een verzoekschrift ingediend bij de Raad van State.

jrosquin

De Backer, voorzitter van de quad-afdeling van de vzw Motorcycle Action Group Belgium, wil dat de beslissing van het stadsbestuur nietig wordt verklaard. De Backer meent dat het stadsbestuur niet de bevoegdheid heeft om deze maatregel te treffen.

Overlast

De gemeenteraad meende de quads te kunnen verbieden via het achterpoortje van de overlastbestrijding, maar daarmee voelen de quad-gebruikers zich gediscrimineerd. Brommers werden immers niet verboden, terwijl bepaalde modellen volgens De Backer voor minstens evenveel overlast zorgen.

De indiener van de klacht meent dat de overheid voldoende middelen in handen heeft om overtreders individueel te bestraffen. Nu wordt elke quad-gebruiker geviseerd.

Boete

De Backer kreeg intussen al een administratieve boete van 150 euro omdat hij zijn laars lapte aan het quad-verbod. Net als andere bestrafte overtreders gaat hij beroep aantekenen bij de Antwerpse politierechtbank.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio