Drieduizend swingen op Soulsister en Hadise

De Beverse Feesten zijn dit weekend onder een felle zon en met een goede opkomst gestart voor de grote namen. De organisatoren waren tevreden met het festivalweekend op het Gravenplein.

Op en rond de Grote Markt begonnen de feesten met veel volkse gezelligheid. Met een grote fuif in de festivaltent op het Gravenplein werden vrijdagavond de Beverse feesten op gang geschoten. Meteen een goed begin, want zo’n 3.500 fuifgangers waren van de partij.

Zaterdag, met onder meer Mama’s Jasje, Hadise en Soulsister, stond het festivalterrein gevuld met zo’n drieduizend mensen, waarvan 2.200 betalenden. ”En daarmee zijn de verwachtingen ingelost”, meent organisator Patrick Van Duyse.

Ambiance

”Op de openingsfuif hadden we vijfhonderd jongeren meer dan vorig jaar. Er was veel ambiance. En ook zaterdag kwam het verwachte aantal mensen opdagen. Ik zeg wel het verwachte aantal, want we hadden eigenlijk op meer gehoopt. We hadden liever iets extra gehad. Voor vandaag (zondag, red.) ziet het er ook goed uit."

"Het is nog te vroeg om al conclusies te trekken. Maar gezien de financiële moeilijkheden van de voorbije jaren kan ik al zeggen dat we vooruitgaan. Niet met grote sprongen.” Zondagnamiddag kwamen heel wat mensen naar het Gravenplein, voor onder meer Frank Boeijen, Sweet Coffee en Daan. Voordien zorgden de die hard-fans van de Wase bands Billy The Kill en The Nico Van Gendt Project voor animo.

Badhanddoeken

De feesten waren de voorbije dagen te beleven op het Gravenplein én op de Grote Markt. Daar komt voor de organisatie heel wat bij kijken. Vaak duiken er onverwachte probleempjes op, zoals zondagochtend.

Toen bleken plots bijna alle honderd badhanddoeken voor de artiesten zoek. ”In zo’n tiendaagse feestperiodegebeurt er vaak iets. Na twintig jaar weet je wel hoe je daarmee moet omgaan”, lacht Van Duyse. Vandaag verhuizen de feesten helemaal naar het marktplein. Er is een seniorenmiddag van 14.30 tot 17.45 uur, met Jackie Lafon en showballet Jumelle.

Joris VErGAUWEN

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio