Harmonie start tweede muziekjaar Muzicool

Muzicool is een project dat de harmonie Sint-Cecilia uit Kastel vorig jaar opstartte. Jonge kinderen maken daar op speelse wijze kennis met muziek.

jvandermosten

“Muzicool wil kinderen op jonge leeftijd op een leuke en speelse manier laten kennismaken met muziek”, zegt Ria Van Raemdonck van Musicool.

Doorstroming

“Voor de begeleiding van de kinderen zorgt de muzikale kleuterjuf Marijke Verheyen. Variatie met dans, spel, zang, ritme, musiceren en knutselen met muziek als rode draad is troef. Op deze muzikale reis houdt Wiebel de beer als mascotte de kinderen gezelschap”, vertelt Van Raemdonck.

Kinderen uit het tweede jaar Muzicool krijgen kansen om een instrument te leren spelen. Daarvoor wordt samengewerkt met de Muziekacademie van Hamme. Dat garandeert een probleemloze doorstroming naar het eerste jaar Algemene Muzikale Vorming in de Academie.

Plaatsen beperkt

Bij Muzicool zijn kinderen die geboren zijn in 2002, 2003 en 2004 welkom. Het aantal plaatsen is wel beperkt, dus snel zijn is de boodschap. Het inschrijvingsgeld bedraagt 55 euro per schooljaar voor het eerste kind en 36 euro voor alle andere kinderen uit hetzelfde gezin.

De eerste twee lessen zijn gratis. Muzicool gaat van start op woensdag 9 september: van 13.30 tot 14.30u voor de kinderen van Muzicool 2 en van 14.30 tot 15.30u voor de kinderen van Muzicool 1. De lessen vinden plaats in Ter Munken, Scheldestraat 39 in Kastel.

WO

Meer info: 0474-20.57.35

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio