"Lijkschouwer bestempelt Michael Jacksons dood als moord"

Michael Jacksons dood moet als een moord beschouwd worden. Dat stelt de lijkschouwer van Los Angeles volgens persbureau AP.

De lijkschouwer stelde bij de autopsie vast dat Jackson een fatale combinatie van medicijnen kreeg toegediend in de uren voor zijn dood, op 25 juni.

Propofol

Zo kreeg Jackson een overdosis van het anestheticum Propofol toegediend. Jacksons privédokter Conrad Murray zou de zanger dagelijks Propofol gegeven hebben, volgens sommigen een middel dat niet gebruikt hoort te worden buiten een operatiekwartier.

Murray vertelde tegen de politie van Los Angeles dat Jackson aan slapeloosheid leed en hem Propofol gaf omdat andere verdovende middelen niet werkten.

Murray diende elke dag via een infuus een dosis van 50 milligram toe. Later verlaagde hij de dosis tot 25 milligram omdat Jackson verslaafd aan het worden was.

Valium, lorazepam, midalozam en Propofol

De dag dag Jackson overleed, had Murray Jackson valium toegediend om 1.30 uur 's nachts. Maar de valium werkte niet, waardoor hij de zanger intraveneuze dosis lorazepam gaf. Vervolgens diende hij ook nog midazolam toe. In de voormiddag, om 10.40 uur, gaf hij Jackson 25 mg Propofol.

Murray vertelde de politie dat hij vervolgens even ging uitrusten. Hij vertelde de politie dat hij maximum twee minuten weg was, maar bij zijn terugkeer ontdekte dat Jackson niet meer ademde. Het was toen 11.00 uur.

Overlijdensakte

Murray is nog niet aangeklaagd in de zaak, maar er werden wel al verschillende huiszoekingen bij hem en in zijn praktijk uitgevoerd. Interessant is het feit dat hij in het UCLA Medical Center geweigerd zou hebben de overlijdensakte van Jackson te tekenen.

Lees alles over het overlijden van Jackson op op onze overzichtspagina.

Nu in het nieuws