Het weer voor vannacht en dinsdag 25 augustus

Het weer voor vannacht en dinsdag 25 augustus

Vakantie

Het weer voor vannacht en dinsdag 25 augustus

Print

Vannacht moeten we op basis van de radarbeelden en nieuwe computerprognoses van het Europese en Amerikaanse weermodel toch overal in Limburg rekening houden met regen of zelfs een onweersbui.

Dinsdag is het meestal zwaar bewolkt met van tijd tot tijd wat regen.

Het oosten is hiervoor het gevoeligst en daar kan het tot de avond duren alvorens het helemaal droog blijft. In het westen van de provincie wordt het in de loop van de namiddag reeds droog. Het is echter een kwestie van kilometers. In het oosten blijven de wolken het langst hangen en daat wordt het dan ook niet veel warmer dan 20°C. In het uiterste westen kan het wel zo'n 22°C worden. 's Avonds klaart het overal op. De waait zwak tot soms matig uit het westen.

Woensdag wordt dan weer een redelijke zomerdag. Er is regelmatig ruimte voor de zon en het blijft overal droog. De maxima komen in de buurt van 25°C te liggen.

Donderdag komen er wat meer wolken voor maar ook dan zijn er toch regelmatig brede opklaringen. In de late namiddag kan er hier en daar een buitje vallen maar op vele plaatsen houden we het echter droog. Het blijft ook nog warm in Limburg met maxima rond 25 of lokaal 26°C.

Vrijdag wordt het wat minder warm met temperaturen die nog oplopen naar waardes ergens tussen 22 of 23°C. Er komen vrij veel wolken voor en de kans op enkele buien is ook wat groter geworden.

Tijdens het weekend is het meestal droog maar een bui behoort steeds tot de mogelijkheden. Echt neerslag van betekenis hoeven we zoals de kaarten nu liggen echter niet meteen te verwachten. Het wordt dan wel even wat frisser met minima in de buurt van 10°C en maxima rond 20 of 21°C.

Waarschijnlijk wordt het begin volgende week opnieuw warmer.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN