Stagediver maakt doodsmak op Pukkelpop

Print
Het concert van de jaren '90 rockgroep Faith No More staat geboekstaafd als één van de betere van de afgelopen editie van Pukkelpop. Vele zullen dat concert echter vooral herinneren als datgene waarbij een enthousiaste muziekfanaat een mislukte sprong van het podium maakte.

De sfeer tijdens het bijwijlen loeihard concert zat goed en er werd dan ook uitbundig meegeleefd op de voorste rijen. Één man lukte het in het midden van het concert zelfs om op het podium te raken.

Dranghekken

Hij deed een poging om te stagediven in het publiek, maar de lege ruimte tussen het podium en het publiek bleek te groot, waardoor de onfortuinlijke man met zijn aangezicht vol op de dranghekken belandde.

Dat gebeurde net voor de ogen van de verbouwereerde bandleden. Zanger Mike Patton onderbrak het concert onmiddellijk en ging een kijkje nemen. Patton was even niet goed van wat hij zag en noemde het hele zaakje "Fucked up".

Kapotte tand

De schade bij de stagediver bleek uiteindelijk mee te vallen. De man hield aan zijn gewaagde sprong enkel een gescheurde lip en een kapotte tand over.

Aanvankelijk werd gedacht dat het om een crewlid van Faith No More ging, maar de stagediver bleek een lichttechnieker van de band 'LaRoux' te zijn die via zijn pasje op het podium raakte.

U ziet de stagediver springen rond 2'40".

.

Nu in het nieuws