Boasson Hagen verstevigt leidersplaats met winst 6de rit

Edvald Boasson Hagen (Team Columbia) heeft de zesde rit in de Eneco Tour op zijn naam geschreven. De Noor was de beste in de massaspurt en staat nu nog wat steviger aan de leiding van het klassement dankzij de bonificatieseconden.

ikerremans

Het is de zevende winst voor Boasson Hagen dit seizoen. "En dat allemaal dankzij het sterke teamwerk. Renshaw deed het uitstekend." Dat hij Tyler Farrar, die al drie keer kon winnen in de Eneco Tour, kon kloppen was nog een extra beloning. "Hij had al genoeg gewonnen", aldus Hagen.

Farrar stopt

"Het was ook heel belangrijk voor mij om bonificatieseconden te pakken met het oog op de tijdrit van morgen. Hopelijk kan ik mijn leiderstrui behouden, want ik won nog nooit een rittenkoers."

De Amerikaan Farrar komt dinsdag niet meer aan de start van de Eneco Tour. Hij wil zich net als Tom Boonen voorbereiden voor de Ronde van Spanje. Farrar staat nochtans tweede in het algemeen klassement.

Uitslag rit 6:

1. Edvald Boasson Hagen (Noo) 2. Matthew Goss (Aus) 3. Tyler Farrar (VS) 4. Graeme Brown (Aus) 5. Francesco Chicchi (Ita)

Klassement:

1. Edvald Boasson Hagen (Noo) 26u33'33" 2. Tyler Farrar (VS) op 21" 3. Lars Bak (Den) 25" 4. Sylvain Chavanel (Fra) 31" 5. Joost Posthuma (Ned) 33"

Meer sportnieuws