Limonadefeestjes op school

Print
Zeshonderd Nederlandse schoolkinderen krijgen vanaf december anderhalf jaar lang gratis limonade. Ze krijgen dit niet zomaar, het limonadefestijn is een experiment van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Een kwart miljoen blikjes limonade. Zoveel heeft de universiteit nodig. Gedurende anderhalf jaar zullen 300 kinderen elke dag een blikje limonade met suiker krijgen, 300 anderen krijgen elke dag een blikje suikervrije limonade. De Vrije Universiteit van Amsterdam wil onderzoeken of kinderen meer gaan eten als er geen suiker in hun frisdrank zit.

De onderzoekers voeren dit experiment uit, omdat ze vermoeden dat suiker in frisdrank ons lichaam onopgemerkt binnengaat. Om die reden zouden kinderen ook niet meer gaan eten als er geen suiker in hun drank zit.

Enkel jongens en meisjes die nu al frisdrank drinken, mogen meedoen aan het experiment, want de onderzoekers willen niet dat kinderen extra suiker binnenkrijgen. Welk kind welke soort limonade krijgt, blijft geheim. De universiteit is nog op zoek naar basisscholen die willen deelnemen.

© 2009 – De Overname/StampMedia – Kamiel De Bruyne

.

Nu in het nieuws