Het weer voor maandag 24 augustus

Het weer voor maandag 24 augustus

Vakantie

Het weer voor maandag 24 augustus

Print

Vanmiddag blijft het nog uitgesproken zonnig boven Limburg. De temperatuur loopt op tot gemiddeld 30°C en zelfs 31°C in de Kempen. Vanavond en komende nacht kunnen er verspreid enkele onweerachtige buien tot ontwikkeling komen maar op vele plaatsen blijft het echter nog droog.

Er waait een matige wind uit zuidwestelijke richting.

Dinsdag begint de dag op de meeste plaatsen bewolkt en naarmate de voormiddag vordert neemt ook de kans op regen toe. Vooral over het oosten kan het toch een poosje gaan regenen. In de loop van de namiddag wordt het geleidelijk droog vanaf het westen. In het oosten blijven de wolken het langst hangen en daat wordt het dan ook niet veel warmer dan 21°C. In het uiterste westen kan het wel zo'n 23°C worden. 's Avonds wordt het overal helder. De waait zwak tot soms matig uit het westen.

Woensdag wordt dan weer een prachtige zomerdag. Er is veel zonneschijn en de maxima komen in de buurt van 27°C te liggen.

Donderdag komen er wat meer wolken voor maar ook dan zijn er toch regelmatig brede opklaringen. Het blijft warm in Limburg met maxima rond 26°C.

Vrijdag wordt het wat minder warm maar met temperaturen tot 23°C krijgen we nog steeds meer dan waar we deze tijd van het jaar recht op hebben. Het is dan wisselend bewolkt en waarschijnlijk blijft het overal in Limburg droog.

Tijdens het weekend neemt de kans op een bui ietsjes toe maar echt neerslag van betekenis hoeven we zoals de kaarten nu liggen niet meteen te verwachten. Het wordt dan wel even wat frisser met minima in de buurt van 10°C en maxima rond 20 of 21°C.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN